جنگ فرسایشی، مهاجرت معکوس و موج ناامیدی در سرزمین‌های اشغالی

روند بی‌میلی و ناامیدی یهودیان برای سکونت در اراضی اشغالی و حتی مهاجرت معکوس آنها این روزها و با گذشت یک سال از عملیات طوفان الاقصی بیشتر از هر زمان دیگری شدت گرفته است.

به گزارش تحریریه، خبرگزاری ایرنا نوشت، هنگامی که ۱۰۶ سال قبل در پاییز ۱۹۱۷، دولت بریتانیا، اعلامیه بالفور را صادر و روند ملت سازی مصنوعی برای یهودیان صهیونیست را کلید زد، شاید کمتر کسی به شروع روند شیطانی مهاجرت و اشغال فلسطین توسط یهودیان توجه می کرد و به همین ترتیب در ۱۴ می ۱۹۴۸ بندرت فردی در میان سران جنایتکار صهیونیست، وضعیت کنونی رژیم اسرائیل پس از ۷۶ سال را در نظر می گرفت.

دولت ملت سازی مصنوعی استعمارگران و زرسالاران یهود، اکنون در ۷۶ مین سال حیات این رژیم، بیش از هر زمان دیگری در معرض نابودی قرار گرفته است.

این ملت سازی مصنوعی که تاکنون با تنفس مصنوعی غرب و پمپاژ میلیاردها دلار کمک کشورهای غربی و در راس آن آمریکا، ادامه یافته است، با مرگ مغزی پروژه صهیونیسم، تنها با کمک های خارجی به حیات نباتی خود ادامه می دهد.

طوفان الاقصی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغازگر روندی بود که محکوم به شکست بودن پروژه نظم صهیونیستی را بیش از پیش نشان داد. این عملیات سران اسرائیل و صهیونیست های ساکن اراضی اشغالی را در برابر دوگانه ای قرار داد که هر طرف آن شکستی بزرگ به شمار می آید.

حاکمان اسرائیل و به خصوص نتانیاهو در برابر عملیات هفتم اکتبر باید میان دو راهبرد برخورد سنگین و جنایت های بیشمار به قصد ایجاد رعب و وحشت و راهبرد سکوت و عقب نشینی تدریجی نسبت به این عملیات، یکی را برمیگزیدند.

برخورد سنگین نظامی، بی آبرویی رژیم صهیونیستی و حملات متعدد مقاومت را در پی داشت و راهبرد سکوت و تسلیم، هیمنه پوشالی این رژیم را پس از شکست بزرگ اطلاعاتی و نظامی طوفان الاقصی باردیگر در هم می‌شکست.

راهبرد برخورد سنگین نظامی با مردم غزه که با جنایت های بیشمار و بی حد و حصر در غزه، لبنان و دیگر اراضی اشغالی در فلسطین همراه بود، به این دلیل از سوی نتانیاهو برگزیده شد که وی حیات سیاسی خود را منوط به عدم پایان جنگ و همچنین به دست آوردن پیروزی بزرگی می دید که به واسطه آن از زیر بار پاسخگویی در برابر شهروندان اراضی اشغالی شانه خالی کند. نتانیاهو به درستی این واقعیت را درک کرده که پایان جنگ با پایان حیات سیاسی وی همراه است و به همین سبب از هیچ جنایت و نسل کشی در قبال مردم غزه و لبنان دریغ نمی کند.

طوفان الاقصی از سوی دیگر با ضربه کاری به پروژه کریدور عرب مِد و صلح ابراهیم (عادی سازی روابط کشورهای عربی با این رژیم) به راهبرد بلند مدت صهیونیست‌ها برای ایجاد تکیه گاهی مطمئن برای حیات این رژیم، برای مدت مدیدی پایان داد.

جنگ فرسایشی، مهاجرت معکوس و موج ناامیدی در سرزمین‌های اشغالی

استفن والت نظریه پرداز مشهور روابط بین الملل، در یادداشت اخیر خود در نشریه فارین پالیسی با اشاره به بحران های درونی اسرائیل عنوان کرد: پس از هفتم اکتبر، اسرائیلی‌ها این فرصت را داشتند که نتانیاهو را کنار بگذارند و اسرائیل را به حالت عادی برگردانند. بیش از ۵۰۰ هزار اسرائیلی در حال حاضر به خارج از سرزمین‌های اشغالی مهاجرت معکوس داشته اند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که ۸۰ درصد آنها قصد بازگشت ندارند و تعداد کسانی که در حال مهاجرت هستند در سال گذشته میلادی (۲۰۲۳) به شدت افزایش یافته است.

واشنگتن پست گزارش می‌دهد که اقتصاد اسرائیل «در خطر جدی» قرار دارد، که تنها این تمایلات را تقویت می‌کند. دانشگاه‌های اسرائیل از کاهش چشمگیر دانشجویان خارجی خبر می‌دهند که هم نشانه‌ای از فرسایش وجهه آن و هم ضربه‌ای به پیشرفت علمی آینده است.

جنگ فرسایشی، مهاجرت معکوس و موج ناامیدی در سرزمین‌های اشغالی

در همین ارتباط گزارشگر بی بی سی فارسی مستقر در اراضی اشغالی فلسطین، با اذعان به بحران شدید اجتماعی در میان صهیونیست های ساکن در فلسطین اشغالی گفت: خیلی‌ها در اسرائیل به خاطر اینکه معلوم نیست این جنگ تا چه زمانی ادامه داشته باشد در حال ناامید شدن هستند. در اینجا با هر کسی که صحبت می‌کنید احساس ناامیدی و استیصال را در صحبت‌هایش می‌توانید ببینید.

وی افزود: همین دیروز با فرد جوانی صحبت می‌کردم که می گفت یک سال است که می‌خواهم ازدواج کنم اما هر بار که می‌خواهیم جشنی بگیریم من را به ارتش فرا می‌خوانند. این شخص جوان جزو رزرو ارتش است و دوباره هم همین هفته پیش او فراخوانده شده است.

این گزارشگر اظهار داشت: بسیاری احساس می‌کنند که اینجا آینده‌ای برایشان نیست و این جنگ‌ها پشت هم ادامه دارد. خیلی‌ها از طبقه متوسط از متخصصان اینجا درحال ترک کشور هستند، به خاطر اینکه آینده‌ای برای خود نمی‌بینند.

وی در ادامه عنوان کرد: در اینجا سرمایه گذاری نیست. وضع اقتصادی خراب است. بیزینس‌ها و تجارت خوابیده یا بسیار دچار رکود شده است. خیلی‌ها در حال ورشکستگی هستند. بسیاری از کسانی که در حال ترک اسرائیل هستند می‌گویند اینجا برای بچه‌های ما آینده‌ای وجود ندارد باید بچه‌ها را جای دیگری بزرگ کنیم؛ بنابراین این شرایطی است که امروز وجود دارد. کمتر کسی اینجا آینده‌ای می‌بیند و هر روز هم این جنگ درحال عمیق تر شدن است. اول جنگ با غزه بود، بعد جنگ با حوثی‌ها شد بعد حالا با حزب الله و حال صحبت از گسترش جنگ با ایران است و این مساله همین طور که ادامه دارد داستان عمیق تر و ناامیدی‌ها بیشتر می‌شود.

رویکرد جنون آمیز نتانیاهو گرچه به ادامه حیات سیاسی وی و کابینه‌اش در یک سالگی طوفان الاقصی کمک کرده ولی جنایت گری وحشیانه آنان فارغ از تمام واکنش هایی که در سطح جهان به وجود آورده، در دراز مدت ضربه ای مهم را به رژیم صهیونیستی وارد ساخته است.

روز گذشته ۱۷مهرماه شیخ نعیم قاسم معاون دبیرکل حزب الله لبنان در همین زمینه عنوان کرد: هرچه جنگ طولانی شود، تنگنای اسرائیل بیشتر می شود، نتانیاهو می گوید که جنگ می خواهد اما نمی تواند به اهداف آن برسد؛ اسرائیل را شکست خواهیم داد و به اهدافش نخواهد رسید.

استراتژی حمله بی امان و جنگ بیشتر حاکمان رژیم، پاسخ شدیدتر و محکم تر محور مقاومت و بالاخص جمهوری اسلامی ایران در درون سرزمین های اشغالی را به همراه داشته و تشدید تنش به طورقطع حیات ضعیف تر و تن نحیف این رژیم را بیشتر از محور مقاومت به خطر انداخته و در معرض نابودی قرار می دهد.

پایان/

۱۸ مهر ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۰
کد خبر: 30782

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 1 =